Till alla smålänningar

Linnaea Borealis

Linnaea Borealis

Som ackompanjemang till bilden av Linnéan, vill dela med mig av en liten anekdot från sommarens resa till Jämtland.

När vi kommer till familjen Nordenmarks gård i utkanten av Valsjöbyn, tycker jag mig ana en liten ljusrosa blomma i blåbärsriset under gårdens tallar. Väl framme med kameran blir det många bilder av linnéorna och efter en lång stund undrar mina medresenärer vad det är som fotograferas.
– Det är ju Smålands landskapsblomma! Den är ju jätteovanlig, utbrister jag. Faktum är att jag aldrig sett den i Småland, men väl på flera andra ställen.

– Ovanlig? De växer ju överallt, får jag till svar. Efter några dagar i norra Jämtland, har vi sett tusentals Linnéor och jag börjar förstå att min hängivenhet inför några av alla dessa väckte en och en annan fråga.

2 kommentarer

  1. Svara

    […] då färgerna blir mustiga, men ändå samlade och bilderna får ett rent uttryck. Jämför med Linnéorna som jag skrev lite om tidigare. Det mjuka skenet runt huvudmotivet kommer av andra blommor som […]

  2. Svara
    Jerker Nilsson 28 september, 2013

    Det finns ett lättåtkomligt ställe mellan Möckeln och Stenbrohult som har haft rätt mycket fram tills i år. Jag är osäker på hur det kommer att bli i fortsättningen eftersom de huggt ner massa skog där i sommar, men jag talar gärna om vart det ligger om du är intresserad 🙂

Kommentera