Sommarnatt

Sommarnatt

Sommarnatt

Dagens bild är fotograferad en natt för ungefär en månad sedan. I passet mellan Kuopervagge och Kaskasavagge, inte långt från Kebnekaise, tältade vi bland miljoner stenar. Snön ville vi undvika eftersom den var väldigt blöt. Vi lyckades röja oss en plats för precis två liggunderlag och kunde sova gott. Det blev en väldigt tyst och stilla natt, knappt en vindpust hördes.

3 kommentarer

 1. Svara
  Brita Edberg 23 augusti, 2015

  Det går knappast på ett bättre sätt visa sommarnattens skönhet i Kebneområdet. Vilken topp är det? Var själv i området för ett tag sedan, tyvärr visade sig inte ljuset från sin bästa sida/Mvh Brita

  • Svara
   johanschmitzphotography 23 augusti, 2015

   Hej Brita,

   Vad jag har kunnat hitta har toppen inget namn, men den är lätt att hitta till. Jag står i det mellersta av passen på Trepassleden, alltså det mellan Kaskasavagge och Kuopervagge och tittar västerut. Solen går ner i norr och kommer in från höger i bild. I sin förlängning heter berget Duolpanjunecohkka. En vandring längs Trepassleden kan jag verkligen rekommendera. Det är inte det lättaste som finns, men helt klart värt mödan.

 2. Svara
  Henrik 23 augusti, 2015

  Legat ute många nätter på jobb för projekt fjälluggla i fjällen i sommar. Känner igen bilden. Mycket snö blev det. Liksom en lyckad bild för dig!

Kommentera