Motljus

Linnea Borealis

Linnea Borealis

För er som följt min blogg de senaste åren har jag visat mestadels landskapsbilder från vår svenska fjällvärld. Mitt fotografiska fokus har sedan några år tillbaka legat på detta motivområde, något som det fortsättningsvis också kommer att göra. Innan jag “snöade in” på landskapsfotografering till fjälls var min stora passion markofotografering, framförallt av floramotiv. Inspirerad av Carl von Linnés arv i min hemmiljö i Älmhults kommun, har jag besökt områden där han strövade som ung och fått stora upplevelser av den lilla fotograferingen. En vår är inte en riktig vår utan ett besök i Krunans eller Höö naturreservat en morgon när bokskogsbackarna är översållad med blommor. Kanske är det någon som vill slå följe framåt mars/april och göra en gemensam fotoutflykt?

När makrosuget infinner sig är det väldigt rogivande att inta liggande läge för att varsamt komponera bilder. Jag upplever att det är enklare att hitta nya vinklar och bildidéer på “gamla” motiv när man fokuserat på helt andra områden ett tag. Dagens bild kommer från en fjällnära skog i trakterna av Åre. I de nordligare delarna av landet är ju Linnéan mycket lättare att hitta, än hos oss i söder!

En kommentar

  1. Svara
    Johannes Glännman 5 februari, 2015

    Att under vår och försommar lägga sig på backen och snurra runt i både möjliga och omöjliga vinklar med kameran framför ögonen jagandes den perfekta vinkeln och ljuset är underbart. Samtidigt kvittrar fåglar över huvudet och i alla fall i “mina” marker brukar en och annan hund hälsa på om ägarna har släppt den lös. Bland den svåraste frågan jag fått angående mina bilder är just bilderna på blommor. Den egentligen enkla frågan “Hur gör man” är otroligt svårbesvarad med något annat än – Man lägger sig på backen och väntar. För likt landskapsfotograferingen så kommer ljuset långsamt som en snigel och försvinner som blixten och det gäller att trycka av precis i rätt tillfälle.

    Din bild är helt i min smak. Underbart ljusspel i bilden och en fin siluett av Linnean.

    Mvh / Johannes

Kommentera