Bankeryd, Eslöv, Vårgårda, Boazocohkka…

Väderomslag en sommarnatt

Väderomslag på toppen av Boazocohkka en sommarnatt

Det kommer att bli en fullspäckad höst, med flera bildvisningar och utställningar bokade. Med start på lördagen femte september kommer jag att ha utställning på Scandinavian Photo i Bankeryd. Bilderna jag kommer att visa där är uteslutande fjällbilder. Det skulle vara roligt att träffa dig just den femte, när jag kommer att vara där och hänga de ca 30 bilderna. Att få alla dem att hänga rakt och snyggt lär ta hela dagen 🙂

Nästa evenemang där vi kanske kommer att ses på är Vårgårda fotofestival, där jag ska ha bildföredrag på “stora scenen” och även ha utställning. Titeln på bildföredraget är “Bergtagen”. För dig som aldrig varit på Vårgårda naturfotofestival och gillar naturfoto kan jag varmt rekommendera ett besök. För att hitta mer information och boka biljett, titta in på festivalens hemsida.

Inte långt efter Vårgårdahelgen blir det sedan bildvisning under Eslövs fotofestival. Har vi inte setts tidigare i höst, kom dit!

Dagens bild kommer från sommarens tur i Abisko med omnejd och en kväll när tar jag mig upp till toppen Boazocohkka. Jämfört med de högre bergen i dessa trakter är denna 1300-meterstopp att betrakta som en liten kulle, men utsikten är det inget fel på. Att slippa bli genomsvett innan man kan ställa upp kameran och fotografera är alltid skönt också, något man inte slipper när det blir högre turer.

En liten stund efter att jag nått toppen drar låga moln in och min väg hem till tältet blir snart svår att hitta. Lockelsen att stanna kvar och fotografera är stark, samtidigt som riskkalkylen säger mig att det är bästa att ta sig tillbaka så fort som möjligt. Snart står jag insvept i mjölkvitt väder och får helt lugnt vänta till jag kan se mina gamla fotspår i snön och hitta vägen hem. Kalla mig dum, eller naturfotograf…

En kommentar

  1. Svara
    Anna Ulmestrand 16 augusti, 2015

    Vad roligt! Inte minst för oss “betraktare” som får ta del av dina fantastiska bilder och på fler ställe än ett:-)
    Vårgårda är för mig väldigt nära och ett måste varje år! Skall bli spännande att få se vilka bilder du uppvisar där….

    Mvh Anna

Kommentera