Utsikt från Mårmapasset

Utsikt från Mårmapasset

Ovan molnen…

En bit nordost om Kebnekaise finns ett område som kallas Mårma. Jag besökte denna plats för första gången i mitten av september och blev förtjust i området. Landskapet var kärvt och stenigt, något som tilltalade mig. För den som tar sig upp i Mårmapasset några kilometer söder om STF:s vindskydd väntar storslagen utsikt. Jag lyckades nå passets krön en stund innan soluppgången, efter att ha spenderat natten till fots i fullmånens sken. Framför mig bredde den molntäckta Vistasdalen ut sig och bortom den högslätten Tjeurolako och Kåkitjårros toppar.

En kommentar

  1. Svara
    wolfmalm 10 november, 2014

    Fin bild Johan molnen skulle kunna vara ett hav. Gillade dina bilder i går på mötet. Det är väl landskapet och ljuset som gör att jag får en vemodig känsla av dina bilder. Vemod är ju till skillnad från sorg något bitterljuvt. Kan tänka mig att man i bland när man skådar ut från toppen av ett berg och ser ett oändligt och ödsligt landskap känner sig som enda överlevande från den stora katastrofen.

Kommentera