Sommarnatt II

Kåtotjåkka en liten stund innan midnatt

Kåtotjåkka en liten stund innan midnatt

Under sommarens vandringsturer i fjällen fotograferade jag övervägande panoramabilder. Med hjälp av stativ och en särskild panoramatillsats till det, möjliggörs att slå samman flera bilder under bildredigeringsprocessen i datorn. Som exempel består dagens bild av fem bilder som lagts ihop till en. För den tekniskt intresserade så är bilden i sin ursprungliga upplösning hela 68 megapixel stor!

För mig innehåller bilden mycket av det jag planerade och förväntade mig inför vandringsturen; midnattsljus och en hel del snö som fläckar landskapet och skapar former och mönster som lockar ögat. Det högsta berg i mitten av bilden heter Kåtotjåkka, ett berg jag fotograferat många gånger. Här och här kan ni se andra bilder på berget. Tänk att samma miljö kan ge så skilda intryck!

PS. För den som vill uppleva samma utsikt så är bilden är fotograferad från Njunesgeahci, på västra gränsen till Abisko nationalpark. Hit är det lättast att ta sig från Abiskojaurestugorna, på stigen som leder mot nordväst från dem. I förgrunden, framför Kåtotjåkka syns berget Garddenvarri som en liten kulle.

3 kommentarer

 1. Svara
  johan Henrik 4 september, 2015

  Mycket fint.

 2. Svara
  dan 6 september, 2015

  Mäktigt!

  • Svara
   johanschmitzphotography 6 september, 2015

   Håller helt och hållet med, Dan. Upplevelser som denna gör att man alltid vill lomma tillbaka till fjällen!

Kommentera