Så nära, men ändå exotiskt

Sumpskog

Alsumpskog på Hallands Väderö

Vårt avlånga land erbjuder många platser som upplevs som exotiska. Med detta lilla inlägg vill jag kort och gott berätta om en av dem – Tånga kärr på Hallands Väderö.
För några helger sedan anordnade PhotoNatura årets vårexpedition (tack Thorsten och Marie för all planering) till just Hallands Väderö och för mig var det första gången jag besökte platsen. På väg till ön ville inte inspirationen infinna sig riktigt och jag började ställa in mig på en helg med mindre fotografering och mer skönlitteratur. Efter första eftermiddagens besök i Tånga kärr, som resulterade i bland annat bilden ovan, ändrade jag mig fort och under helgen det blev inte många sidor lästa i den medhavda lektyren.

För er som inte varit på Hallands Väderö vill jag rekommendera ett besök. Har ni möjlighet, stanna gärna över en natt eller två i någon av de stugor som finns att hyra (att sova i tält eller dylikt inte tillåtet). Ett par dagars vistelse ger möjlighet att uppleva den stora variationen ön bjuder – från just alsumpskogen till grönaste bokskog och karg klippkust.

Kommentera